• 2022-06-08 19:14:22
Узаконення балконів

Банальна нестача квадратних метрів для комфортного проживання в міській квартирі в Одесі часто штовхає власника на реконструкцію або прибудову балкона. Коли виникає ідея розширення житлоплощі за рахунок балкона, мало хто замислюється над законністю подібних дій. І якщо квартира — це, безумовно, власність власника, то будь-яка прибудова до моменту внесення до держреєстру такою не є. 

Легалізація балкона необхідна у таких випадках:

  • Ви тільки плануєте прибудову або реконструкцію і бажаєте зробити це на законних підставах.
  • У Вас вже є балкон, але є необхідність його розширити, надалі використовувати як житлову кімнату, їдальню, робочий кабінет, тобто не за прямим призначенням. 
  • Ви самовільно реконструювали або добудували балкон, і тепер хочете оформити документи, що встановлюють право на додаткову житлоплощу. 

Яку б мету Ви не переслідували, починаючи процедуру узаконення, така передбачливість надалі позбавить вас адміністративних штрафів, складнощів при продажу, даруванні, обміні квартири та реалізації інших варіантів розпорядження нерухомим майном.

Оформлення у власність балкона в Україні

 Самостійне оформлення балкона може зайняти купу часу і далеко не завжди закінчується хепі-ендом. Якщо ті, хто тільки планує прибудову, мають шанс вийти переможцем з бюрократичної тяганини, то ті, хто вже користується додатковими «квадратами», навряд чи щось вийде без кваліфікованої юридичної допомоги. Далі наводимо короткий перелік дій, які потрібно виконати потенційному власнику прибудованого або реконструйованого балкона. 

Основні етапи оформлення у власність балкона 

Щоб узаконити балкон на етапі задуму, необхідно: 

1. Розробити містобудівний розрахунок (потрібна допомога кваліфікованих спеціалістів).

 2. Звернутися до державної архітектурної служби та отримати умови, обмеження. 

3. Укласти договір на технічний та авторський нагляд із фірмою, яка є власником ліцензії на надання подібних послуг. 

4. Подати пакет документів до архітектурно-будівельної інспекції. 

5. Дочекатися на розгляд декларації спеціальною комісією, отримати дозвіл на будівництво. 

6. Після закінчення робіт звернутися до державної архітектурно-будівельної служби, здати прибудову в експлуатацію. 

7. Отримати на руки документи, що засвідчують право власності. 

Переваги оформлення балкону із залученням професійних юристів є очевидними. Вам не потрібно оббивати пороги кабінетів держслужб, самостійно збирати довідки та дозволи, розумітися на нюансах проведення процедури. Наші юристи візьмуть на себе оформлення балкона у власність, і у 99,9% випадків готові гарантувати позитивний результат.

Документи, необхідні для приватизації балкона 

Правильно складене повідомлення про початок будівельних робіт є гарною заявкою на успішне отримання позитивної відповіді з державної архітектурної служби, без якої будівництво або перепланування залишається під питанням. Щоб затягувати процедуру узаконення, Вам необхідно заздалегідь підготувати оригінали та копії: 

  • Паспорти громадянина України. 
  • Ідентифікаційний код. 
  • Правовстановлюючих документів. 
  • Проекту, техпаспорту (за наявності).

Декларація про початок будівельних робіт, яку розглянуто та схвалено спеціальною комісією, є підставою для початку реалізації проекту прибудови, реконструкції. Підтверджена декларація про готовність стає підставою для внесення змін до техпаспорту, отримання інформаційної довідки з держреєстру. Наші юристи представляють інтереси клієнта на підставі довіреності, що оформляється за фактом укладання договору надання юридичних послуг. 

Вартість оформлення балкона 

На оформлення прибудованого або реконструйованого балкона потрібно від 1,5 місяців (40 робочих днів). Терміни та ціни визначаються індивідуально, залежно від складності завдання, обсягу робіт та інших нюансів. Щоб докладніше дізнатися про комплекс послуг з узаконювання балкона, зв'яжіться зручним способом із представниками нашої фірми. 

ПОДАТИ ЗАЯВУ