• 2023-04-03 10:07:34
ЯК ВИЗНАЧИТИ РЕАЛЬНУ ЦІНУ ОБ'ЄКТУ.

Цікаве спостереження всіх учасників ринку. Більшість вважає, що можна у цифровому світі дуже чітко розрахувати ціну угоди.

І ось нам цитують аналітиків цифрових платформ, які розмірковують про ціни на нерухомість. На порталах багато фейкових оголошень, об'єктів, що продаються роками черезнеліквідний ціни. Щомісяця оновили і БАЦ, новиночка. Порталам не вигідномодеруватичим більше і довше висять оголошення, тим більше грошей. І який ми робимо висновок, що за такими майданчиками можна визначити орієнтовну вартість

Поставте собі питання, як наприкінці 90-х продавалася нерухомість? Чи були у вас "цифрові інструменти" оцінки? Або в газетах кожному оголошенні писалося “ціна договірна”.

Є, звичайно, тенденція на спад, на зріст, а решта, ручками, ручками.

Ціна угоди - це наслідок переговорів, а чи не ціна рекламному оголошенні. Просто цифровий світ відключає в першу мить голову і здається, що тепер думати не треба.

Портал дає нам можливість виставити оголошення в рекламу та "мацати цю ціну" в той чи інший бік.

Тому насправді єдиний спосіб встановити ціну угоди, це почати працювати з рекламним оголошенням за певними правилами, зустрічатися на показах з потенційними покупцями та вести переговори щодо ціни.

І ми знову приходимо до ріелторів, які працюють у сегменті або можуть проаналізувати швидко та поставити ціну максимально вигідну для швидкого продажу на даний момент. Проблему застиглих ріелторів, навіщо вони потрібні, які не знають, за що їм платити, яку цінність вони несуть, які не користуються сучасними методами (CRM, аналіз, лідогенерація, маркетинг, звіти)торкнемося іншим разом.

Клієнти з цінною висмоктаною з пальця (а я купував за..., ремонт мені обійшовся в..., я не поспішаю) вони не готові до угоди, вони так постоятимуть, похвалитися.

Я зустрічав тисячі клієнтів, які не розуміють, що ринок нерухомості є динамічним. І є зростання і падіння. На зростанні всім добре ставити ціну, поставив ринок підтягнувся через пару місяців і ти вийшов на угоду. Ніхто не каже що купив 30000 $, а продає за 45000 $ (усі успішні інвестори, хоча потрапили просто вкон'юнктуру). А ось на падінні вони всі упираються рогом і не розуміють економічного поняття "зафіксуватися на збитках", є звичайнонюанс ви можете стояти у своїй нерухомості 10 років і чекати відскоку, з усіма витікаючими, цей актив перетворюється на пасив, який вас обтяжує, вимагає, як матеріальні, так і моральні ресурси.

Висновки робіть самі: чи готові ви вийти на угоду?

Ми всі заручники ринку!

Якщо ви не варитеся в ньому і не готові витрачати 2-3 роки життя на покази, дзвінки, зустрічі. Зробіть передпродажну оцінку та спокійно продайте.

П.С. Все це застосовується длямас маркету, є специфічні об'єкти, які потребують додаткових коштів