• 2021-09-28 21:32:03
Як не платити 1% при покупці. Повернення податку на пенсійне страхування

Ми цей шлях вже пройшли, в нашому випадку дана сума склала близько 12300 грн., Не багато не мало, але все ж приємно)), процес в цілому зайняв пару місяців, але може розтягнутися на довше.

Здавалося б все повинно бути просто, раз Закон дозволяє отже потрібно надати доказ до Пенсійного Фонду та гроші повернуть, але не тут то було, Закон придумали, а установа яке повинно видавати такі довідки підтверджують першу покупку, на жаль немає)) і єдиний варіант довести , що ти купував квартиру вперше, звернутися до адміністративного суду щоб той зобов'язав ПФ повернути Вам денешкі.

Насправді якщо Ви ніколи не стикалися з судом, то нічого в цьому страшного немає, звичайне держ. установа виконує свої обов'язки.

До суду подається позов, з проханням зобов'язати Пенсійний Фонд повернути гроші на підставі Закону.

Оплачується судовий збір, в нашому випадку він склав 560 грн.

Суд призначає судове засідання на якому присутній представник пенсійного фонду і суддя виносить рішення на вашу користь, і відправляє його в пенсійний фонд, або віддає вам на руки і ви самі відносите рішення до Пенсійного Фонду.

(в нашому випадку судове засідання тривало 5 хвилин)

Після чого Пенсійний Фонд видає документ про повернення грошей для Казначейства, і Казначейство повертає вам суму і так же судовий збір, хоча нам повернули лише половину судового збору, 250 грн. але це вже дрібниці

Related posts

  • 2021-09-06 13:57:32

Українці виплачуватимуть податок на нерухомість по-новому

Администрирование сбора переведут на местный уровень